Saldie un skābie ķirši
Šķiet, grūti iedomāties Latvijā dārzu, kurā nav neviena ķiršu koka. Ar saldākiem vai skābākiem augļiem, sārti vai dzelteni, augsti vai zemi – tie iepriecina ar ziediem pavasarī un ogām vasarā. Pat ķiršu lapas savu aromātu labprāt atdod aroniju sīrupam rudenī. Šajā grāmatā apkopots svarīgākais, lai rūpīgi izvēlētais un stādītais ķiršu koks aplaimo ar bagātīgu ražu.
Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Dr. agr. Silvija Ruisa grāmatā saistoši soli pa solim izstāsta:
• kādēļ ķirši ir ne vien gardi, bet arī vērtīgi,
• kuras šķirnes labāk izvēlēties,
• kā stādīt, kopt un veidot koka vainagu,
• slimības un kaitēkļi – kā tikt ar tiem galā,
• kā aizsargāt ražu un nedalīt to ar putniem,
• padomi gardēžiem.
“Ar savu spožo, krāsaino miziņu, perfekto augļu formu un atspirdzinošo garšu ķirši tiek dēvēti par augļu dimantiem.”