Models search
Type
All
Model
Spēles un rotaļlietas
Grāmatas
Kancelejas preces
Idejas dāvanām
Dāvanu kartes
Produkti bez kategorijas
Fotogrāfija

Reģistrējies un iepērcies par 10% lētāk

Rīgas fotogrāfijas biennāle 2016

Nav noliktavā

Iznācis Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 (RFB 2016) izdevums, kas atspoguļo gan plašo biennāles notikumu klāstu, gan piedāvā starptautiski atzītu fotogrāfijas un laikmetīgās mākslas teorētiķu un kritiķu rakstus un intervijas.

Veicinot domu apmaiņu par fotogrāfijas kā starpdisciplināra mākslas medija iespējām, izdevums fiksē un analizē dažādās izmaiņas, kam pēdējos gados pakļauta attēla kultūra. Pirmā Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2016 ir veltīta Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionu ģeopolitiskajām īpatnībām, kas atklājas caur atmiņu, sapņu un realitātes savijumu starptautisku fotogrāfu darbos. Izdevumā iekļauta, piemēram, intervija ar žurnāla “Objektiv” redaktori un fotogrāfi Nīnu Stranni, fotogrāfijas vēsturnieces Alises Tīfentāles pētījums par to, kāpēc selfiji ir analizējami kā mākslas fenomens un kā tie ir ietekmējuši mākslas procesus. Tāpat lasāms arī itāļu izcelsmes kuratora, izdevēja un mākslinieka Alfredo Krameroti stāsts par hiperattēla koncepciju un to, kā mēs kļūstam par attēlu patērētājiem un radītājiem vienlaikus.

 

Izdevums sagatavots sadarbībā ar Baltijas laikmetīgās mākslas interneta žurnālu “Echo Gone Wrong”, un tā redaktore ir mākslas zinātniece Santa Mičule – viņai arī uzdevām pāris jautājumus par izdevuma pamatideju.

Autors aut. kol.
ISBN 9789934148613
Izdošanas gads 2016
Izdevējs Rigas fotogrāfijas biennāle