Reģistrējies un iepērcies līdz 20% lētāk
Ķekatas - Sezonālais svētku espresso
Gaidot ziemas saulgriežus, KALVE vēlas izcelt un godināt arī tautas tradīcijas – ķekatas. Mūsuprāt, ķekatas bija un vēl joprojām ir maģisks un latviešu identitātei svarīgs rituāls, kas nes labbūtību, prieku un auglību.
Ķekatas kafiju rotā motīvs no Annas Eltermanes gobelēna ’’Ķekatas manās bērnu dienās’’ (1982, DMDM kolekcija), kur mirdzot zvaigznēm tumšajās ziemas debesīs, kā nakts vīzija no mājas uz māju dinamiskā ritmā dodas par āzi, gaili, aunu, lāci un stārķi maskojušies ķekatnieki, lai nestu svētību un dzītu prom ļaunos garus.
Anna Eltermane (1929–2009) uzaugusi Rucavā – novadā ar senām un stiprām tautas amatniecības, darba un gadskārtu tradīcijām. Aušanas prasmi māksliniece apguvusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā. Izglītību turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijā, kur iepazinusi grafikas melnbalto pasauli, bet vēlāk pievērsusies teātra glezniecībai un scenogrāfijai. Pēc studijām atgriezusies Liepājā un atsākusi aust, ierosmes meklējot dabā un folkloras motīvos. Viņas gobelēnos atdzīvojas pļavu ziedu krāšņums, lauku dzīves ikdiena un svētku norises, arī senas saulgriežu paražas.
FULL & CREAMY
Karamele, apelsīns, šokolāde un saldās garšvielas.
Esam priecīgi dalīties ar šo lielisko kafiju no Meksikas kā mūsu izvēli šī gada svētku kafijai. Kad pagatavota Jums iecienītākajā metodē, tās garšas profils atgādinās aromātu nianses, kas raksturīgas gada noslēgumam.
Kafija nāk no Meksikas vadošā kafijas audzēšanas reģiona Chiapas, kas sastāda aptuveni 40% no kopējā valsts kafijas apjoma. Kafija iegūst tās bagātīgo un līdzsvaroto profilu no augstumu dažādības, mikroklimata un bagātīgās vulkāniskās augsnes. Audzētāji ir nelielu saimniecību pārstāvji, un kafija ir bioloģiski sertificēta. Kooperatīvā ir aptuveni 700 biedru fermeri, kas dzīvo ar floru un faunu bagātajā Triunfo Biosfēras rezervātā - skaistā, plašā un aizsargātā kalnu ielejā.
Šī kafija ir "espresso" grauzdējuma, kas nozīmē to, ka tai būs intensīvāka garša, bagātīga tekstūra un saldenums, zemāks skābenums un izteiktākas karamelizācijas, grauzdējuma nianses. "Espresso" grauzdējums padara kafiju vieglāk šķīstošu, tātad tās garšas vieglāk pieejamas. Lai arī grauzdējums ir vairāk paredzēts espresso automātiem un mokkas kanniņām, to noteikti variet baudīt arī citā, sev iecienītā metodē, ja tas ko meklējiet no kafijas ir stiprāka garša. Iesakām "espresso" grauzdējuma kafijas baudīt sākot no grauzdējuma otrās nedēļas.
Uzglabāt sausā vietā, temperatūrā no +16 līdz +25 grādiem.
Ražotājs | Kalve Cofee |
Svītrkods | 4751029340924 |