Konservēšanas rokasgrāmata
Praktiskās un ļoti noderīgās rokasgrāmatas autore Iveta Galēja – pazīstamā kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste, tulkotāja un Radio SWH "balss" – piedāvā vairāk nekā 300 konservēšanas receptes – gan pašradītas, gan pārņemtas no citu konservētāju pieredzes, pārveidotas un pielāgotas savai garšai.
"Lai gan konservēšanas pamatprincipi ir seni kā pasaule, produktu saglabāšanu burkās un kārbās mūsdienu izpratnē ieviesa franči. Par to paldies jāsaka gan Nostradamam, gan Napoleonam: pirmajam – par uzdrošināšanos saldos ievārījumus bagātināt ar pikantām garšvielām un sāļām piedevām, otrajam – par ideju pildīt produktus pudelēs.
Konservu gatavošana lielākās un mazākās burkās, muciņās un pudelēs jau gadiem ilgi ir mans vaļasprieks "ar garšu".
Konservēšana ir radošs process, kurā katrs var izpaust savus priekšstatus par garšu un smaržu harmoniju. Priecāšos, ja šajā grāmatā piedāvātās receptes kalpos par iedvesmas avotu lasītājiem un labas garšas cienītājiem!"