Latvian Cuisine. How Latvians eat, celebrate and have fun
Šī grāmata ir aizraujošs un rotaļīgs ceļvedis latvieša virtuvē. To pārlapojot, jūs atklāsiet, ka latvieši ir tauta, kas lepojas ar bagātu un daudzveidīgu kulināro mantojumu, un apgalvojums, ka latvieši ir maza tauta pie Baltijas jūras, kas ēd vien sēnes, ir pilnīgi aplams . Visos laikos latvieši ir mīlējuši sātīgi paēst kā ikdienā, tā godos, tāpēc galdā cēluši spēcinošus un gardus ēdienus, kas tapuši gan no graudaugiem, piena produktiem un gaļas, gan no meža un jūras veltēm. Laikam ritot, latviešu virtuve ir mainījusies cittautu, īpaši vācu un krievu, kulinārijas ietekmē, piemēram, rasols un karbonāde ir kļuvuši par neatņemamu nacionālās ēdienkartes sastāvdaļu. Tomēr svētku reizēs – Mārtiņos, Ziemassvētkos, Lieldienās, Jāņos – arī daudzas mūsdienu namamātes klāj galdu ar dažādiem senlatviešu ēdieniem. Mārtiņos galdā ceļ pildītas zoss cepeti, Ziemassvētkos gatavo putraimdesu un zirņus ar speķi, Lieldienās cep sklandraušus, bet Jāņos sien ķimeņu sieru.
Čaklajām saimniecēm šī bagātīgi ilustrētā grāmata būs lielisks iedvesmas avots garšīgai ikdienas un svētku maltītei. Te atradīsiet daudz tradicionālu latviešu ēdienu recepšu – koča, bukstiņbiezputra, vēžu pastēte, debesmanna, zemeņu uzputenis...
Šī grāmata būs lielisks suvenīrs ārvalstu viesim, kas interesējas gan par latviešu tradicionālo ēdienu gatavošanu, gan par skaistākajām vietām Latvijas novados.