Reģistrējies un iepērcies līdz 20% lētāk
Viens no brīnišķīgākajiem veidiem, kā izbaudīt ceļojumu, ir vietējo ēdienu nogaršošana. Šajā grāmatā jūs atradīsiet populārākās latviešu nacionālās virtuves receptes.
Latviešu, tāpat kā daudzus citu zemju, ēdienkartē jūtama arī kaimiņtautu virtuves ietekme. Bet arī šādus daudzviet pazīstamus ēdienus, kā, piemēram, skābo kāpostu zupu, karbonādi ar sautētiem skābiem kāpostiem, speķa pīrādziņus vai siļķi kažokā, mēs gatavojam īpaši – latviešu gaumē. Paaudžu paaudzēs mēs lepojamies ar savu ķimeņu sieru, pelēkajiem zirņiem ar speķi. Ir arī ēdieni, kurus var gatavot brīvā dabā.
Daudziem patīkams atklājums ir Latvijā ceptā rupjmaize. Latvijas lauku saimnieču īstas rupjmaizes recepte ir ievietota šajā grāmatā – izmēģiniet!
Grāmatā atklāts arī pasaulē strauju popularitāti gūstošā veselības dzēriena – bērzu sulas – sagatavošanas noslēpums.
Labu apetīti!
Izdevējs | Zvaigzne ABC |
Izdošanas gads | 2015 |
ISBN | 978-9934-0-4898-2 |
Autors | Kļava Švanka I. |