Uzkodas. Pipars@oga
Kāpēc manas grāmatas nosaukums ir “Pipars un oga”? Ar ogām, kas aug Latvijā, es gribu uzsvērt tieši šīs zemes ēdienu gatavošanas tradīcijas, jo te augošo ogu garša nav salīdzināma ar citām. Turklāt ogas mani vienmēr ir iedvesmojušas un saistījušas ar krāsas un garšas īpatnībām, Savukārt pipars ir svešzemnieks, kas man asociējas ar citzemju ēdienu gatavošanas tradīcijām. Tas ir savdabīgs, pikants, ar asumiņu. Abi kopā – pipars un oga – veido drosmīgu un visai neparastu salikumu gluži tāpat kā modernais un senais. Un tā, apvienojot paaudžu paaudzēs koptās ēšanas tradīcijas ar vismodernākajiem garšu salikumiem, esmu radījusi grāmatu, kurā iekļautas nelielas, krāsainas uzkodas ar tik dažādām garšas niansēm, ka tās katru ēdēju spēj pārvērst baudītājā.