Dakteris ar dakšiņu
Profesora Anatolija Danilāna grāmatu “Dakteris ar dakšinu” tikpat labi varētu nosaukt “Ēdiena reabilitācija”. Kāpēc tā? Slavenais gastroenterologs ar vieglu roku apgāž daudzus pamatīgi iesūnojušus uzskatus par veselīgiem produktiem un ēšanu. Kafija bīstama? Muļķības! Piens labs tikai bērniem? Nieki! Treknumiņš — tīrā inde? Jāsmejas!
“Cilvēks būtībā ir visēdājs; vienīgais, ar ko nopietni grēkojam mūsdienās, ir pārāk lielais cukura daudzums uzturā,” uzsver profesors, piebilstot, ka veselīga dzīvesveida piekritējiem pietiktu sekot diviem svarīgiem principiem: atvēlēt laiku ēšanai, kārtīgi sakošlājot ēdienu, lai izdalītos siekalas — kas tajās tik labs, lasi grāmatā i Otrs ir maratonistu uztura princips: “Ēd kā nabadzīgs cilvēks!” Te gan pačukstēsim priekšā — kūciņas un bulciņas atstājiet retai svētku reizei, nevis baudiet ikdienā. “Daudzas lietas, ko es pats savā laikā uzskatīju par baltu patiesību, ir izrādījušās maldīgas. Un tas ir labi. Jo tā “darbojas” zinātne — tā ir pastāvīgā kustībā un attīstībā. Sastingums un dogmas nozīmē, ka par zinātni runāt nevar,” skaidro Anatolijs Danilāns.
Aizraujošs stāstījums par jaunākajiem sasniegumiem zinātnes jomā
mijas ar receptēm, kuras aizvien gatavo arī viņa kundze Irēna Danilāne.
Piedāvājam tās izmēģināt arī jums!
Autors
|
Danilāns A.
|
ISBN
|
9789934204548
|
Izdošanas gads
|
2020
|
Izdevējs
|
Jumava
|
Valoda
|
latviešu
|
Lappuses
|
325
|
Vāki
|
cietie vāki
|
Svars
|
0.750000
|
Izmērs
|
150 x 225 x 38
|