Models search
Type
All
Model
Spēles un rotaļlietas
Grāmatas
Kancelejas preces
Idejas dāvanām
Dāvanu kartes
Produkti bez kategorijas
Kulinārija, pavārgrāmatas

Reģistrējies un iepērcies līdz 20% lētāk

Latviešu nacionālie ēdieni

Nav noliktavā

Latviešu nacionālā virtuve ir slavena ar saviem garšīgajiem un sātīgajiem ēdieniem. Bet vai mēs zinām, ko par latviešu ēdieniem rakstīja 17. gadsimta vēstures rakstos? Kad un kādas bija pirmās pavārgrāmatas? Kādas garšvielas un garšaugus izmantoja saimnie­ces? Grāmatā uzzināsiet par ēdienu gatavošanu senākos laikos kuršu, latgaļu, lībiešu un zemgaļu apdzīvotajās teritorijās,
par latviešu gadskārtu svētku ēdieniem, kuri tapa saskaņā ar dabu un tās ritumu, kā arī atradīsiet daudz un dažādu tradicionālu ēdienu recepšu atbilstoši visiem gadalaikiem.
Daudzu gadsimtu laikā veidojušās latviešu ēdienu gatavošanas tradīcijas tomēr ir piedzīvojušas arī pārmaiņas, tās ietekmējuši gan vēsturiskie notikumi, jaunu pārtikas produktu pieejamība un citu tautu virtuves iepazīšana. Jau 20. gadsimta sākumā veidojās latviešu sabiedrības interese par veselīgu uzturu un ēdienu gatavošanu, tika atvērtas mājturības skolas un kursi, parādījās arī pirmās veģetāro ēdienu pavārgrāmatas. Šajā izde­vumā iekļautas izcilās kulinārijas meistares Ņinas Masiļūnes nu jau par klasiku kļuvušās receptes — ikdienai un svētkiem.
Lai Jums ir ierosme pagatavot ēdienus un aicināt ciemiņus pie galda!

ISBN 9789934572388
Izdošanas gads 2024
Izdevējs Liegra
Lappuses 320
Vāki cietie vāki
Svars 1.18
Izmērs 21x25