Models search
Type
All
Model
Spēles un rotaļlietas
Grāmatas
Kancelejas preces
Idejas dāvanām
Dāvanu kartes
Produkti bez kategorijas
Kultūras vēsture

Reģistrējies un iepērcies līdz 20% lētāk

Māja ar sešiem gulbjiem

65,00 €
-
+

Jaunā Rīgas teātra ēku ansamblis Rīgā, Lāčplēša ielā 25, pēc rekonstrukcijas tika nodots ekspluatācijai 2023. gada beigās, un jau 2024. gada pavasarī Jaunais Rīgas teātris piedzīvoja pirmo pirmizrādi atjaunotajās teātra telpās.

Rekonstrukcijas projektam noslēdzoties, arhitektes Zaigas Gailes birojs izdevis JRT mājas grāmatu “Teātris ar sešiem gulbjiem”, kas dokumentē gan novitātes, gan bagātīgo  vēsturi.

Gatavojot grāmatu, veikts apjomīgs izpētes darbs sadarbojoties ar vietējiem un starptautiska mēroga arhīviem – tostarp MoMa arhīvu, Latvijas  Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju, Rakstniecības un mūzikas muzeju, Eduara Smiļģa Teātra muzeju, Latvijas Valsts vēstures arhīvu, Latvijas Valsts arhīvu, Latvijas Universitātes Akadēmisko bibliotēku u.c.

Grāmatu veido 3 daļas :
1) Arhitekte Zaiga Gaile daļa par rekonstrukciju : 1) arhitektūras vēsturisko izpēti; 2) JRT ēkas rekonstrukcijas konceptu un teātra modeļiem; 3) personiskajām atmiņām, kas saistītas ar teātri.

2) Mākslas un teātra zinātniece Anita Vanga  uzrakstījusi par pieciem teātriem, izceļot katra teātra ievirzi un atsevišķus zīmīgus iestudējumus;

3) Pētera Bankovska eseja par laiku.

Grāmatas tekstu papildina Anša Starka fotogrāfijas, Zaigas Gailes ilustrācijas, fotogrāfijas no Latvijas un starptautiska mēroga arhīviem.

 

Tekstu autori :  Zaiga Gaile, Anita Vanaga, Pēteris Bankovskis

Mākslinieks : Guntars Sietiņš

Korektore : Guna Kalniņa

Tulkojums : Kintja Rodžersa

Vāka un atjaunotā teātra foto : Ansis Starks

ISBN 9789934381447
Izdevējs Zaigas Gailes birojs
Izdošanas gads 2024
Autors Gaile Zaiga