Ēdam pēc Mēness ritmiem
Ja jūsu virtuves plauktiņā ir Jarinas Perepeļicas pirmā grāmata “Bezgrēka našķi”, jūs jau esat pazīstami ar šīs autores pieeju ēdiena gatavošanā. Un runa nav tikai par našķu vai uzkodu receptēm bez cukura, laktozes, miltiem un rauga. Jaunajā pavārgrāmatā atradīsiet arī salātu, zupu un pamatēdienu receptes. Tās visas ir autores izlolotas un ikdienā arī tiek gatavotas. Atšķirība no citām pavārgrāmatām ir tāda, ka autore prot uzburt gardus ēdienus no pavisam ikdienišķiem produktiem, pagatavojot tos neierastākā veidā, piemēram, no putras izcept pīrāgu vai no zirņu miltiem – gardas vafeles, kā arī piedāvā ēdienus arī no neierastākiem veselīgiem produktiem, kuriem veikalā bieži vien paejam garām. Vēl viena šīs grāmatas priekšrocība ir nelielie, bet vērtīgie autores komentāri par produktu aizstāšanas iespējām, tādējādi sniedzot unikālu iespēju pēc vienas receptes pagatavot trīs vai pat septiņus atšķirīgus ēdienus!
Un arī tas vēl nav viss. Šī ir grāmata ar pievienoto vērtību – nelielu teorētisko pielikumu –, kurā skaidrota Mēness fāžu un Mēness dienu ietekme uz ikdienas uzturu, kā arī sniegti ļoti konkrēti padomi ēdienkartes pielāgošanai Mēness cikliskumam. Autore raksta: “Jaunu kulinārijas recepšu ieviešana savā ēdienkartē nav vienīgais veids, kā es uzlaboju pašsajūtu ar veselīgu un sabalansētu uzturu. Tā kā esmu ieguvusi ne tikai žurnālistes, bet arī astroloģes izglītību, savus atklājumus virtuvē cenšos apvienot ar zināšanām par zvaigžņu un planētu ietekmi uz mūsu veselību. Šī daudzpusējā pieeja sniedz iespēju piedāvāt vēl vienu – mazliet atšķirīgu – skatījumu uz ēšanas paradumiem. Ir lieliski rūpēties par to, lai ik dienu ēstu vērtīgus, uzturvielām bagātus un veselīgus produktus. Taču iedomājieties, kāds ir rezultāts, ja to dara īstajā dienā, kad ir vislabvēlīgākie apstākļi tam, lai organisms uzņemtu attiecīgo pārtiku!”
Kam noderēs šī grāmata?
Pirmkārt, tā ir pavārgrāmata, tāpēc derēs ikvienam, kurš vēlas
• paplašināt savu ierasto pārtikas produktu klāstu un dažādot uzturu;
• pārskatīt savus ēšanas paradumus un ieviest kaut ko jaunu;
• izmēģināt vienkāršas receptes ikdienai un īpašiem gadījumiem;
• rast iedvesmu eksperimentiem virtuvē.
Otrkārt, šī grāmata piedāvā ieklausīties sava ķermeņa reakcijās un izvērtēt dažādā laikā uzņemtas pārtikas ietekmi uz organismu, tāpēc iedvesmos tos, kas vēlas
• atteikties no striktām diētām un pamēģināt organismam labvēlīgu, dabīgu “terapiju”, kas balstīta senā zinātnē par planētām;
• izprast, ko katrs produkts sniedz ķermenim attiecīgajā periodā;
• atrast sakarības starp ēdienu un savu enerģijas potenciālu;
• atrast savu ideālo ceļu, kā ēst ar baudu un bez sirdsapziņas pārmetumiem.
Ja esat noguruši no diētām un striktiem ierobežojumiem, ja regulāri jūtat, ka trūkst enerģijas, ja esat izmēģinājuši dažādas pieejas optimāla svara un labas formas uzturēšanai, taču joprojām nav sasniegts vēlamais rezultāts, ja ir grūti izvēlēties, ko katru dienu celt galdā, ir īstais brīdis pievērsties tam, ko piedāvā pati daba!